Ah Matti

”…ja nyt haastattelupisteeseemme pelmahti Peräseinäjoen asiantuntija Matti Matinpoika Matin Matti, työnimeä Matti ah Matti käyttävä ministeriön kiertokanki. Mitäs sinne Perikseen (niin kuin me median ammattilaiset Peräseinäjokea kutsumme) kuuluu?”

”Huomenta vaan sinullekin, Olen lyhentänyt työnimeni pelkäksi Ah Matiksi, eihän meitä Matteja nyt NIIN paljoa ole. Perikseen kuuluu pelkkää hyvää, jos katsotaan asiaa pelkästään patruunakulutuksen kannalta. Taas 100 %:nen päivä. Ei yhtään osumaa. Ainoa ”kaato” tuli, kun Matti MatinMatti sai sohittua linkkarilla Matti ”Masa” Matille kinnerjänteeseen haavan. Sitä sitten juhlittiinkin pitkän kaavan mukaan oikein koko viikko.”

”Mistä moinen kalabaliikki sai alkunsa?”

”Kaikki alkoi viisisataa vuotta sitten, kun Matti Mattilan Matti myi käytetyn kärrynpyörän Matille, joka paljastui aivan paskaksi, siis se pyörä. Joka tapauksessa, asia jäi kytemään ja koska täällä jokainen on sukua toisilleen, niin paikkakunnalla on sohittu teräaseilla melko lailla jo kauan.”

”Aha. Kuulostaa vakavalta. Eikö olisi helpompaa selvittää juttu ja antaa sen olla?”

”No eihän se käy! Silloin täytyy löytää syyllinen ja yksikään Matti ei suostu syntipukiksi, ei mistään hinnasta. Ja asian painaminen villaisella tai millään muullakaan materiaalilla ei käy myöskään! Tämä porukka HALUAA olla kulmat kurtussa, oli se syy mikä tahansa, todellinen tai tekaistu. Ja, lisäksi, yhteiskuntarauhan kannalta on parempi, että nämä veijarit nahistelevat täällä keskenään eivätkä häiritse muuta Suomea.”

”No sitten. Vieläkö muuta?”

”Naapuripitäjän, Seinäjoen, hegemoniaheimo…..”

”Hetkinen, seis. Eikö Peris liitetty. ko pitäjään jo vuonna 2005?”

”Valetta! Vihapuhetta! Fuibaa! Juuri tällaista sontaa me Perisläiset vastustamme! Ja suurin kökkötraktori on Seinäjoen Antti-klaani ja varsinkin Antti Anttilan Antti! Se suuri saatana saa vielä tunkinvarresta nenärustoonsa aika mällin! Ja takapuoleensa pesäpallomailan! Poikittain!”

”Onpas kiivas kannanotto, toimittajalta. Eikö sinun pitäisi olla enemmänkin puolueeton tarkkailija?”

”Ja minähän olen! Näkisitpä (tai kuulisitpa), millaista tekstiä tulee meidän tabernaakkelissamme ”Pyhän Lakeuden Ristuksen Kirkossa” sunnuntaisin, kun oppi-isämme Matin Matti ja Matti pääsee irti. Väliin itseänikin punastuttaa, kun kuulee niin monta perkelettä ja saatanaa samassa lauseessa. Ja se puukon viuhkina, kun hän kuvailee niitä kirurgisia toimenpiteitä, mitä hän aikoo tehdä AnttilaAntin Antille ja sen kotieläimille. Mutta hänhän olikin lääkäriastronautti ennen kuin hän yht’äkkiä trauman vuoksi unohti kaiken ja nuoreni samalla parikymmentä vuotta. Heti kun saa kerättyä tarpeeksi rahaa, niin sekä trauma ja että hän häviävät mystisesti, niin on kuulemma salaisessa pyhässä kirjassa luvattu. Taitaa olla se luvattu maa aika kaukana, kun rahan keruu kestää näin kauan. Mutta luvattu on, että PyhäMatti tulee hakemaan meidät sinne, jahka hän on ensin koemaannut kaikki hänelle luvatut neitsyet. Taitaapi siinä mennä muutama väljempikin samassa rytinässä?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *