Sulo

”….ja nyt pääsemme haastattelemaan vuoden muotisuunnittelijaksi valittua Sulo Kieppuraista, joka tosin on muuttanut nimensä hieman kansainvälisemmäksi, ollen se nykyään Grande Internazionale.

”Eikö tuo aika mahtipontinen nimi?””Joo, se voi tuntua siltä tuollaisesta maalaismöllöstä, mutta tulevaa suuruuttani ajatellen se on aika mieto.””Ahaa, suuria suunnitelmia, suuri mallisto vai suuri ego?””Huumorintajunne on alatyylistä, teidän porttoisuutenne! Olen käyttänyt luovuuttani ja kolme käytettyä tussia suunnitellessani miesten malliston Lö Perkeletto ja sama naisille LaHitusVinkulaa. Niissä yhdistyvät suomalainen kaunis maisema, umpimielisyys, vittumainen luone ja suunnaton kateus”.

”Ahaa, siis….”.

”Älä edes yritä esittää ymmärtäväsi minun taidetta. Se vaatii korkeampaa sivistystasoa. Esimerkiksi nuo paskan kirjomat kalsarit kullatuissa kehyksissä eivät suinkaan edusta sitä mitä ovat: kännipäinen kaveri päästi housuihinsa, kun ei älynnyt vetää niitä alas, Sitä paitsi, löysin ne naapurin roskiksesta, kehystin ja nyt niiden hinta on viistonnia”.

”Ahaa, ja nyt….”.

”Ja nyt saat turpaasi, jos vielä kerran kommenttisi alkaa ”Ahaa”. Kaiken taiteen ensisijainen tehtävä on elättää tekijänsä niin, ettei tarvitse herätä aamulla sian pieraisun aikaan ja lähteä johonkin kurjaan seitsemästä neljään jobiin muiden luusereiden sekaan. Toissijainen tehtävä ja tavoite on sama kuin ensisijainen tehtävä. Jos siinä sivussa syntyy jotakin mielenkiintoista, niin se on vaan bonusta.”

”Ahaa,…eiku vai niin. Eikö tuo ole aika kaupallis-depressiivinen asenne taidetta kohtaan?”

”Et kai luule, että Rembrandt Harmenszoon van Rijn huvikseen ja ihan vaan taiteellisten arvojen takia suti taulujaan? Kyllä siinä guldenin kiilto silmissä mentiin.”

”Masentavaa ajatella, että taide on alistettu mammonan ikeeseen ja….”.

”Tekeekös fröökynä näitä haastatteluja ilmaiseksi. No niin, en sitä luullutkaan. Eikä Lidlistä saa leipää yhtään sen halvemmalla vaikka kuinka julistaisi olevansa taiteilija tai sirkuspelle. Poliitikoista en tiedä, niille kelpaa vaikka millainen lahjus ja korruptio vaan. Täytyisiköhän harkita alan vaihtoa? Aika moista taiteilua taitaa politiikkakin olla. Ja siinä on chiaroscuron käyttö eli ”valojen ja varjojen vivahteikas vaihtelu” todella huipussaan!! Kaikki touhu on valon arkaa ja varjoissa voi suhmuroida mitä vaan.”

”Mutta eikö tuo ole suunnaton tiskirätti sinut valinneiden kriitikoiden kasvoille?”

”Tieysti. Enhän minä, Grande Internazionale, voi myöntää olevani kiinnostunut mistään huomionosoituksista tai rahapalkinnoista….”

”Juu, tähän ei liity mitään rahallista lisäarvoa….”

”MITÄ!!! Siis pelkkää sanahelinää! Jo on jumalauta kusetusta! Nyt taisi tämän pojan taiteen hinta pompsahtaa!!”

”Siis tuo viiden tonnin hintapyyntö ei riitä?”

”No ei, jos ei kerran tukea tule! Kyllä se on niin, että taiteen laadukkuuden takaa sen korkea hinta, eihän kukaan ostaisi Van Goghiakaan, jos niitä töherryksiä saisi eurolla. Ja myönnä pois, eurokin on liikaa niistä….niistä….no ei nyt tule mieleen mitään tarpeeksi kurjaa adjektiivia kuvaamaan sellaista paskaa. Toi mun tauluni alushousuistakin on parempi, siinä on mukana hajukin!!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *